Att göra

Hos oss

Kan du slita dig från solstolen eller den öppna spisen så kommer här några förslag på Mats Persgårdens favoritaktiviteter!

Vedeldad bastu

Bastu

Njut en stund i vår vedeldade bastu med tända ljus och en härligt sprakande brasa. Känn den välgörande doften av björkved och hur kroppen slappnar av i värmen.
Lån av handduk/badrock och enklare snacks ingår.

Pris: 150kr/person.

Gårdens cyklar

Cyklar

Små stigar och vägar leder fram till sevärda Smultronställen. Dessa finner du på Väddö, Fogdö och Singö. En populär cykelutflykt går till Svartklubbens Fyr på Singö – med picknick i cykelkorgen och milsvid utsikt över Ålands Hav.
Karta finns hos oss och 8 cyklar har vi till uthyrning.

Pris för boende: 150kr/dygn
Pris utan boende: 200kr/dygn

bastu

Massage

Njut en stund i både kropp och själ – unna dig en massage som är välgörande i så många aspekter. Boka direkt hos gårdsvärdinnan Josefine (massageterapeut) i avslappnande och mysig miljö på gården.

Pris:
45 min 500kr.
25 min 350kr.

Nära oss

Roslagsleden

Vandring

Upptäck Roslagens unika natur på Roslagsleden. Sista etappen av leden leder dig fram till Grisslehamn. Vandra en hel etapp eller välj en del, vi tipsar gärna! Ledens terräng är varierad men lätt att gå på och längs Väddös kustband är utsikten bitvis hänförande över Ålands hav  Läs mer här.

Det är även trevligt att vandra på Singös trevliga cykelleder.

Skridskor

Långfärdsskridskor

Roslagens skärgård med 13 000 öar är ett paradis vintertid. När isarna ligger spegelblanka är en långfärdskridskotur till ytterskärgården en oslagbar upplevelse. Du kan stiga på skridskoturen vid vår ångbåtsbrygga eller varför inte ta SL bussen till Ellan på norra Singö och skrinna hela vägen tillbaka till Väddöviken.
Medtag egna skridskor.

bastu

Spa

Hotell Havsbaden inne i Grisslehamn har en fin Relax/Spa – anläggning  med bl.a bubbelpool, ångbastu och olika spabehandlingar.

Läs mer här.

Cykel Engströms

Kultur

Se konstnären och författarens Albert Engströms museum, gård och ateljé. Ateljén på en klippa vid Ålands hav är målad som ett sjömärke- vit mot havet, röd mot landsidan. I Engströmsgården bodde författaren. Kafé Kalaset finns alldeles i närheten. Guidade visningar finns. Läs mer här.


Besök Batteri Arholma, en topphemlig kustförsvarsanläggning i ytterskärgården. Guidade visningar för förbokade grupper. Läs mer här.

Grisslehamn

Kryssning

Mellan Grisslehamn och Eckerö på Åland går dagliga turer med Eckerölinjen. Ombord finns gott Åländskt smörgåsbord, högklassig ala carté, mycket nöjen och shopping. Läs mer här.

 

Skärgårdtur på vardagar under sommarsäsongen med M/S Sunnan. Upplev en dagstur genom vacker skärgård och ett par timmar i sommarstaden Öregrund. Läs mer här.

Golf

Golf

Du finner åtta golfbanor i vårt närområde. Hallstaviks GK, Väddö GK, Roslagens GK, Lisinge GK, Norrtälje GK, Johannesbergs GK, Burviks GK och Dillingby Golf.

Minigolf hittar du vid marinan i Grisslehamn och även vid Sandvikens camping.

2014 2018

Bada

Klippor och urbergshällar eller sandstränder? Här finns badplatsen för alla! Inne i Grisslehamn (3km) finns en långgrund badstrand vid Albert Engströms ateljé.

Kvarnsandsbadet 2km från Mats Persgården har en lång och fin sandstrand.

Singö (10-15min med bil) erbjuder många fina klipphällar för havsbad och även Backbybadet som är en badplats med sandstrand.

Du hittar även små badställen längs Väddöviken några hundra meter från oss.

2014 1975

Paddla

På insidan av Grisslehamn ligger Singöfjärden med fantastisk skärgård och härliga paddelvatten. Uthyrning av singel-och dubbelkajaker, kanotsläp och kanadensare kan du läsa om här.

 

Gör ni en utflykt till sommarstaden Öregrund kan ni hyra havskajak där de har paddelvatten både inom- och utomskärs för nybörjare och äventyrare. Läs mer här.

Kossor och cykel

Djur

Sälsafari: Följ med på en annorlunda safari mellan kobbar och skär. Arrangeras av Singö Dyk och Sportfiske. Tfn 0175-30000

 

Islandshäst: Vid Ortala By nära Älmsta arrangeras turridning på islandshäst. Följ med på en tur över böljande ängar och slingrande vägar. Läs mer här.

 

Ko-safari: Bonden hos Väddös Gårdsmejeri tar er med på traktor och vagn ut till kossorna och berättar där om djuren och livet på en bondgård. Gott kaffe, våfflor, ostar och italiensk glass på Farmor Marys café. Läs mer här.